Theater is een fantastische manier om kinderen in contact te brengen met cultuurhistorie. Ik werk veel voor basisscholen, zowel in de provincie Utrecht als daar buiten. Hieronder een paar voorbeelden.

Kijk hier voor een compleet overzicht van mijn educatieve projecten.

Zoek je voor jouw school ook een mooi educatief project of een voorstelling op het gebied van cultuurhistorie? Bel of mail me om de mogelijkheden te bespreken.


Arie de Archeoloog

Arie de Archeoloog ontvangt groep 3, 4 en 5 in het museum van de archeologische werkgroep in Houten. De archeologen hebben raadselachtige voorwerpen in de grond gevonden. Met hulp van de kinderen komt Arie er achter wat voor spullen dat zijn.
(Project Wie Woont en Werkt Waar, Kunst Centraal)

De Grote Geus

In de Grote Kerk van Vianen beleven de leerlingen van groep 7 en 8 het verhaal van Hendrik van Brederode, de Grote Geus uit de 80-jarige oorlog. Een spannende geschiedenis waarin de leerlingen zelf een prominente rol spelen.
(Project Historische Verhalen, Kunst Centraal)

De Laatste Baron

Verhalenverteller Johannes dwaalt met kinderen van groep 5 en 6 door de Kasteelruïne van Horst (Limburg). Binnen vertelt hij het waargebeurde verhaal van de laatste Baron, die zijn bloedeigen dochter gevangen zette in de Diefput. De kinderen worden deel van het verhaal en verlaten de ruïne als ware helden, nadat het hun is gelukt de jonkvrouwe te bevrijden. Ongemerkt hebben zij dan al van alles geleerd over het leven op het oude kasteel.
(Een project van Stichting Cultuurpad en Stichting De Tiendschuur, Horst)
 

De ramen van de kerk

Ko de Koster heeft kinderen van groep 3-4 uitgenodigd in de kerk van Mijdrecht. Samen bekijken zij wat er allemaal te zien is op de gebrandschilderde kerkramen. Prachtig zijn ze... behalve dan het laatste raam. Dat is gemaakt van gewoon glas. Jammer, vindt Ko. De kinderen schieten te hulp. Zij maken tekeningen op doorzichtig papier, om voor het laatste raam te hangen. En zo wordt dat het mooiste raam van de hele kerk!
(Een project van Kunst Centraal)

 

Het Hof Danst

Koning Lodewijk ontvangt zijn geliefde edelen (van groep 5 en 6) op zijn kasteel. Daar genieten zij samen van een prachtig hofbal. Een laagdrempelige kennismaking met dans, in een historische setting.
(Een project van Kunst Centraal)

Fortgeheimen

Op hun Waterliniefort wachten soldaat Backx en korporaal Derckx al vele jaren op de komst van de nieuwe recruten. Als de versterkingen (uit groep 7 en 8) eindelijk arriveren, zijn Backx en Derckx opgetogen. IJverig leiden zij de nieuwe soldaten rond door het fort en onderweg vertellen zij over het leven dat de nieuwe fortsoldaten te wachten staat. Een prachtig en leerzaam avontuur met een bloedstollende ontknoping…
(Een productie van Stadsavonturen)

Voor informatie over deze en vele andere educatieve projecten, boekingen en maatopdrachten: Bart Schouten, bartschouten@casema.nl, 030-8894564.

 

 

 

 

  Komende voorstellingen

 

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN KAN IK OP DIT MOMENT GEEN VOORSTELLINGEN GEVEN.