Ik heb veel verhalen in mijn repertoire die gaan over de natuur, en die dus ook heel geschikt zijn om buiten te vertellen:

De Geheime Ring
De kleine Anna verdwaalt hopeloos in een donker bos. Moe en verdrietig gaat ze zitten onder een oude, dikke boom. Maar is het wel een boom… of is het een mens? De boom vraagt Anna hem te helpen zijn betovering te verbreken. Het is een moeilijke en gevaarlijke opdracht… Maar dankzij het publiek komt het gelukkig allemaal goed!
Ca. 20 minuten. Kinder- of familievoorstelling, vanaf 4 jaar. Na het verhaal verstoppen we samen de eeuwenoude toverring op een geheime plek. 

De Rijke Bramenplukker
Een ontroerend sprookje waarin een arme bramenplukker laat zien hoe mooi de natuur eigenlijk is. Naar een verhaal van Godfrid Bomans.

Goudhaartje

Er was eens een schaap met een hart én een vacht van goud. De schaapherder hield heel veel van haar. Maar toen reed de koning voorbij in zijn draagkoets. ‘Stop!’ riep hij tegen zijn lakeien. ‘Een schaap van goud… dát moet ik hebben. Dan word ik nog rijker dan ik nu al ben!’  

De wolvin in de winternacht
Een donkere winternacht. De wolven huilen van de honger en de ijskoude stormwind loeit rond het hutje van de schaapherder. Buiten klinkt hulpgeroep. Wat zou jij doen? Zou je naar buiten gaan, om te redden? Een prachtige legende over vriendschap tussen mens en dier.

De Witte Wieven en het fortuin
Als het nacht is en de nevels dansen over de hei, dan komen de Witte Wieven tevoorschijn. Op geheime plekjes hebben zij hun geld verstopt. Bij het licht van de maan tellen ze hun dubbeltjes, kwartjes en guldens… om ze daarna weer te laten verdwijnen. Rijk zijn ze dus wel, die Witte Wieven. Maar zijn ze ook gelukkig? 


Het kleine fluitje
Piet is een arme boerenzoon. Hij heeft bijna niks: alleen een haan en een kip en een heel klein fluitje. Daarop speelt hij mooie liefdesliedjes voor Marieken, de dochter van de landheer. Piet en Marieken willen dolgraag met elkaar trouwen, maar de landheer zegt streng tegen zijn dochter: jij met zo'n arme sloeber? Daar komt niets van in!
En tóch trouwen ze. Dankzij de haan, een beetje geluk en een hele slimme list!

Franciscus en het ezeltje
Legende over Sint Franciscus, die een ezeltje redt uit handen van een hardvochtige marktkoopman.

De Heks van Oostbroek

Als Lodewijk, de brave huisknecht, op een dag de stoute schoenen aantrekt, ontdekt hij op zolder een groot geheim. Dat brengt hem naar een prachtige plek in de natuur, waar hij in de grootst mogelijke problemen verzeild raakt...

Rosalinde en de heks

Gebaseerd op een sprookje van Grimm. Rosalinde is een heel arm meisje, maar zij heeft één grote rijkdom: haar lange glanzende gouden haren. Die trekken de aandacht van een langs vliegende toverheks. Zij neemt Rosalinde mee en sluit haar op in een hoge toren in het bos. Elke dag komt de heks naar de toren om Rosalindes prachtige haren te bekijken. En om vieze heksenprutjes voor haar te koken. Gelukkig zijn er ook nog drie dappere vogeltjes, en een verliefde prins. Met de hulp van het publiek weten zij Rosalinde te bevrijden.

De dankbare kabouter
Hou je niet zo van afwassen, bedden opmaken of je kamer opruimen? Geen probleem. Als jij slaapt, doen de kabouters het allemaal voor jou. Maar dan moet jij wel eerst de kabouters helpen! Hoe dat kan, vertelt dit verhaal over een arme schaapherder, een verdrietige kabouter en een verloren kaboutermutsje.
Ca. 15 minuten. Kinder- of familieverhaal, vanaf 4 jaar.

Vertellocatie: binnen of buiten, waar en wanneer je maar wilt • Meer info en boekingen: Bart Schouten, 030-8894564 of bartschouten@casema.nl.Komende voorstellingen

 

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN KAN IK OP DIT MOMENT GEEN VOORSTELLINGEN GEVEN.