Houd je van de zee? Van woeste golven, zout en avontuur? Dan zijn deze verhalen voor jou!


De Vrouw op de Kade

‘Weet je, jongen,’ zei mijn opa. ‘De zeevaart is een prachtig vak. Maar dat beroerde afscheid nemen – dat went nooit. Bijna elke man op mijn schip had wel een vrouw die hij achterliet op de kade…’ Een ontroerend verhaal over liefde, weerzien en vaarwel. 


De reis van Lambert Melisz
Een ijzig koude winter, midden in de 80-jarige oorlog. Een arme kleermaker uit Waterland moet zijn huis ontvluchten voor het oprukkende Spaanse leger. De bevroren Zuiderzee ligt voor hem. Hij heeft één sleetje. Daarop kan hij zijn kleermakersspullen meenemen. Of zijn oude moeder. Lambert moet kiezen.

De Stompe Torens rond de Zuiderzee
Rond de Zuiderzee staan opvallend veel kerken met een stompe toren. In Elburg bijvoorbeeld, in Ransdorp en ook in Muiderberg. Die torens zijn zo stomp geworden doordat Jobke geen erwtensoep lustte. Het is een mooi verhaal.

Het Kwaaie Wijf van Hindeloopen
In elk huwelijk is wel eens wat, en elke Zuiderzeevisser heeft wel eens tegen zijn vrouw gezegd: 'Jij lijkt het Kwaaie Wijf van Hindeloopen wel!' Nu maakte dat wijf het ook wel heel erg bont. Maar gelukkig: het liep allemaal goed af!

De Dominee van Urk
Een oud, noodlottig verhaal over een liefdadige dominee en een schipper die geld nodig had.

Vertellocatie: binnen of buiten, waar en wanneer je maar wilt • Meer info en boekingen: Bart Schouten, 030-8894564 of bartschouten@casema.nl.Komende voorstellingen

 

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN KAN IK OP DIT MOMENT GEEN VOORSTELLINGEN GEVEN.